Stralen

Stralen

Het vakmanschap van de straler bepaalt in hoge mate de kwaliteit.

Het te gebruiken straalmiddel wordt vanuit een straalketel door een slang aangevoerd en verlaat deze weer via een zogenaamde ‘Straal Nozzle’. De snelheid van het straalmiddel is met perslucht regelbaar. Het handmatig stralen kent geen beperkingen ten aanzien van de te verwerken stukken, de te verwijderen vervuiling of van de zuiverheidsgraad.

Het is de vakmanschap van de straler die in hoge mate de kwaliteit bepaalt.
Hij oefent invloed uit op straalafstand, straaldruk en gelijkmatigheid van de straalbeweging.

Het stralen wordt uitgevoerd in een afgesloten, en goed afgezogen ruimte, waarbij de straler beschermende kleding, geluidsbescherming en een helm draagt. Om een minimum aan afval van het straalmiddel te genereren, gebruiken we corund als straalmiddel. Dit straalmiddel wordt na de inslag op het werkstuk verzameld en gezuiverd met een zeef en een stofafzuiging. Daarna wordt het opnieuw onder druk gebracht en hergebruikt. Door het herhaaldelijk inslaan van het corund op stalen stukken verkleint de straalkorrel waardoor hij uiteindelijk aan slagkracht verliest. Door regelmatige toevoeging van nieuw corund ontstaat een homogeen mengsel dat een egaal oppervlak mogelijk maakt. Gritstralen zorgt ook voor minder stof dan het zandstralen.

Om een optimale hechting te verkrijgen met de eindafwerking, wordt het materiaal gestraald tot een zuiverheidsgraad norm SA1, SA2, SA 2½, SA3. Indien de constructie moet worden gemetalliseerd dient men echter ook tot een bepaalde ruwheidsgraad RA te komen, wat nodig is voor de hechtingmetallisatie en in functie van de dikte van de metallisatielaag.

Schooperen bekijken

Straalcabine

Wij hebben een straalcabine van 6 x 20 meter
Onze spuitcabines variëren van zijn 5,5 x 18 tot 7 x 20 meter

Projecten

Afgeronde projecten

Hier kunt u wat afgeronden projecten van ons zien:

Colorlib Template
Schuren & spuiten

Aluminium walkingflooraanhanger

Colorlib Template
Stralen, schooperen & spuiten

21 mtr reuzenradtransporttrailer

Colorlib Template
Stralen, schoperen & spuiten

Plantentrailer